FORGOT YOUR DETAILS?

Završna konferencija se održala u restoranu „Tvrđava“, gdje su bili prisutni predstavnici partnerskih ustanova Centra za socijalnu skrb Knin, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Knin, Pučkog otvorenog učilišta Knin, te djelatnici udruge. Predsjednica je ukratko izložila programska postignuća i izrazila nadu za nastavkom programa koji je prijeko potreban i koristan u zajednici. Program je imao za

Odobrena sredstva podrške za 2021. godinu u iznosu od: 100.000,00 kn.

Program „Za ljepšu starost“ ima za cilj unapređenje kvalitete života i zaštite starijih osoba i ublažavanje socijalne isključenosti kroz organiziranje dnevnih aktivnosti za osobe treće dobi koje žive u samačkim domaćinstvima u jednoj najsiromašnijih općina u RH – općini Biskupija. Predviđeno trajanje programa je 24 mjeseca. Program odobren od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji

Ponosni smo što našim radom doprinosimo boljem životu u zajednici. Projekt poludnevnog boravka KLUB “LJEPŠA STAROST” je spreman za organiziranje boravka osoba treće dobi u ugodnom prostoru, uz druženje sa medicinskim osobljem i konzumaciju toplog obroka. Projekt je financiran od strane MRMSOSP-a i Općine Biskupija.

ZAHVALJUJEMO NA DONACIJI

Zahvaljujemo se Gradu Vrbovsko i gradonačelniku gospodinu Draženu Mufiću na doniranih 1000 kg. krompira za potrebe kuhinje u sklopu programa Klub “Ljepša starost” koja uskoro kreće sa radom.

Promocija programa ZAŽELI II kroz koji je zaposleno 25 žena koje svakodnevno obilaze 175 starijih osoba. “Žene kosovske doline” ukupno zapošljavaju 39 osoba i brinu se o 268 starih i nemoćnih. Ponosni smo na naš radi i na naš doprinos da se i kod nas bolje živi.

KOŠARKA U MOM SELU

Zahvaljujući sufinanciranju HEP-a (https://www.hep.hr/) i našoj želji da za djecu učinimo što više možemo, u Riđanama kod škole je postavljen koš i klupe, tako da djeca/mladi/stari sada imaju još jedno mjesto za igru i druženje.

Naša potpredsjednica udruge Marija Marić sudjelova je na Konferenciji “Civilno društvo 2030.: RH-EU_Euro-Mediteran”, Šibenik, 23.-25.10.2019. godine u organzaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva (https://zaklada.civilnodrustvo.hr/ ). Nakon svečanog otvorenja uslijedili su uvodni paneli o budućnosti civilnoga društva,o mogućnostima ESI fondova u novom razdoblju i potencijalima europskih programa mobilnosti o čemu su govorili: Marko Pavić, ministar regionalnog