Za učenje nikad nije kasno

Projekt odobren od strane Ministarstva socijalne politike i mladih, vrijednost projekta: 106.688,00

 

Projekt se provodio na području od posebne državne skrbi, u Općini Biskupija u kojoj 47.3 % stanovništva čine stari i koje obuhvaća 8 sela u kojima nema nikakvih ni društvenih ni životnih događanja, i kao takva zajednica i stari u njoj podložni su čestim posjetama prevaranata i manipulatora.

Kroz projekt djelovalo se na slijedeće javne politike:

Socijalna politika: Primarni cilj je poboljšati socijalnu situaciju ranjivih skupina i usklađivanje životnih prilika i životnih uvjeta. Opći cilj politike je integracija socijalno ugroženih skupina stanovništa u društvu kako bi se stabilizirao društveni poredak.
Politika starenja: Obaveza br.8, promocija doživotnog učenja i usvajanje obrazovnog sistema u cilju ispunjenja ekonomskih, socijalnih i demografskih uvjeta.
Obiteljska politika: Koja potvrđuje da briga o starim ljudima, koja je ranije pripadala obitelji, izdvaja i treti u okviru institucionalne ili izvan institucionalne skrbi

U svrhu što boljeg provođenja projekta kroz radionice su sudjelova razni predavači: – policijska službenica, socijalna radnica, djelatnica Doma za starije i nemoćne u Kninu, predstavnici udruge Mladi u EU, koordinatorica projekta.

Odrađeno je 2000 h voloterskog rada. Odrađene su brojne individualne radionice, cca 200, u koje smo uključili i medicinsko osoblje kako bismo korisnicima omogućili posjetu i druženje s mladim osobama, također svaki posjet je bio popraćen i edukacijom od strane koordinatorice projekta o pravima i obavezama korisnika, kao i sprječavanju daljnjih prevara koje su bile učestale na ovom području.

Brojnim sastancima i timskim radom nastojali smo što je više moguće pomoći našim korisnicima kroz razgovore o vidljivim problemima i poteškoćama. Također smo izrađivali letke, flayere i brošure koji su edukativne i informativne naravi.

Dodatne vrijednosti projekta:
besplatno testiranje sluha
partner “Neuroth” Split
osposobljen SOS telefon za korisnike
terenska medicinska sestra
dodatne volonterske aktivnosti (direktna pomoć korisnicima)
uključivanje Centra za socijalnu skrb – Knin

  • CLIENT Ministarstva socijalne politike i mladih
  • YEAR 2016
  • CATEGORY
  • TAGS